اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

 اولین شناور گاز طبیعی مایع دنیا در مراسمی ویژه در هامبورگ آلمان نامگذاری شد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، این شناور در زبان آلمانی هامل (Hummel) نام گرفته است که ترجمه آن به انگلیسی “زنبور عسل” است. 

این بارج (کرجی) هیبریدی زاییده فکر آلمانی ها، از سیستم های دریایی آنان است که در نوع خود بی نظیر است.

هدف از طراحی و ساخت این شناور سوخت طبیعی، سوخت رسانی به کشتی های کروزی است که در بندر هامبورگ لنگر می اندازند. معمولا آب و هوای این مناطق به دلیل سوختگیری بسیار آلوده و خطرناک است؛ ولی میزان تولید اکسید نیتروژن و دی اکسید کربن این شناور سوخت طبیعی 30 درصد کمتر از سایر روش ها است و به این ترتیب آلودگی چندانی برای محیط زیست به دنبال ندارد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 2 آبان 1393برچسب:شناور,سوخت طبیعی,گاز طبیعی,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مخترعان موفق به ساخت یک جت اسکی برقی با سرعت بالا و بدون آلودگی شدند.

هیتنا - جت اسکی الکتریکی توسط فیلیپ فرتل (Philippe Fretel) ساخته شده است که یک نمونه زیست محیطی در دریا می باشد. این جت اسکی، حمل و نقل دریایی را آسان کرده است و هزینه نگهداری آن اندک می باشد و همه می توانند بدون داشتن مجوز از آن استفاده کنند.

فرتل مهندس پروژه، گفت: "برای چند سال من رییس یک باشگاه ورزش آبی بودم و در این مدت تحقیق گسترده ای را درمورد اینکه چه طور می شود مصرف انرژی را کاهش داد و از انرژی های به صرفه تری و پاکتری استفاده کرد انجام دادم. من می خواستم وسایل  ساده تر با سر و صدای کمتر برای استفاده ی عموم درست کنم و از تولید بیشتر گازهای گلخانه ای جلوگیری کنم."

 این جت برقی دارای یک موتور است که قدرت یک توربین را دارد و قادر است در مدت یک ساعت سرعت خود را به 15 گره در 30 کیلومتر در ساعت برساند. ساختار این جت از مواد کامپوزیت است که برای هواپیما ساخته شده است. نمونه اولیه آن در جشنواره کن در اواخر سال 2011 ارائه شد و بعد دو مدل از آن که یک نمونه آن فیبر کربنی است به بازار عرضه شد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 12 مهر 1393برچسب:جت اسکی,گازهای گلخانه ای,حمل ونقل دریایی,انرژی,فیلیپ فرتل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

محصولات متعددی از فناوری های پوشیدنی تولید و روانه بازار شده اند اما گاهی اوقات فناوری های تولید شده عجیب و خنده دار به نظر می رسند.

 مهر- یکی از مشکلاتی که دوچرخه سواران در شب با آن روبرو هستند، عدم دید کافی رانندگان و احتمال خطر تصادف است. اما اکنون دوچرخه سواران می درخشند تا دید رانندگان را افزایش داده و مانع از بروز هرگونه خطری شوند. مخترعان انگلیسی کمربند درخشانی را طراحی کرده اند که دور کمر دوچرخه سواران بسته می شود تا بتوانند دید بیشتری از خود به رانندگان بدهند.

تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۶/۵ 

مطالب مرتبط :

 دوچرخه ای که هوا را تمیز می کند

دوچرخه وسیله نقلیه برتر

یزد شهر دوچرخه ها بود !؟



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 5 شهريور 1393برچسب:فناوری,دوچرخه,دوچرخه سوار,شب,رانندگان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
سیستم ملی هشدار آلودگی هوا در چین ساخته شدسامانه ملی پیش بینی و هشدار آلودگی هوا در چین ساخته شد.
 
صدای روسیه - به گفته وزیر بهداشت و محیط زیست چین، سامانه ملی نوین در این کشور ساخته شده است که حدودا دو تا سه روز قبل از افزایش آلودگی هوا به شهروندان خبر و هشدار خواهد داد.

به گفته وی این سامانه واحد، کشوری می باشد و تمامی سطح کشور را تحت نظارت قرار می دهد. سامانه ساخته شده تمامی اطلاعات در سراسر کشور را ضبط و ثبت کرده و به مرکز آنالیز ارسال می کند.

طبق گفته های وزیر بهداشت و محیط زیست، این سامانه دارای دقت 60 تا 70 درصدی می باشد.

5 آوریل 2014



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 20 مرداد 1393برچسب:آلودگی هوا - چین - محیط زیست - سامانه - پیش بینی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مبتکران بیلبوردهایی ساخته اند که هوای شهرها را نیز تصفیه می‌کنند.

زیست بوم: مبتکران بیلبوردهایی ساخته اند که در کنار مسئولیت اصلی تبلیغات؛ هوای شهرها را نیز تصفیه می‌کنند. پژوهشگران دانشگاه مهندسی و فناوری پرو، پیش از این بیلبوردهایی ساخته بودند که آب آشامیدنی تولید می کرد و اکنون در جدیدترین محصول خود بیلبوردهایی عرضه کرده اند که هوا را تصفیه و پاک می‌کنند.
به گفته آنها، یک عدد بیلبورد می تواند کار هزار و 200 درخت را در تصفیه هوا انجام دهد یعنی روزانه 100 هزار متر مربع از هوای شهرهای شلوغ را تصفیه می کند.
این دانشگاه نخستین بیلبورد تصفیه کننده هوای خود را در نزدیکی یک منطقه ساخت و ساز در لیما نصب کرد. شهر لیما بدترین کیفیت هوا را در سراسر آمریکای جنوبی دارد.
این بیلبورد هوای آلوده را با آب ترکیب کرده و از اصول ترمودینامیک برای حل کردن آلاینده های فعال مانند باکتری ها، غبار و میکروب ها در آب و آزاد سازی هوای تازه و پاک استفاده می کند.
این دانشمندان می گویند بیلبورد آنها توانسته حدود 500 هزار متر مکعب هوا را طی یک هفته از ماه مارس تصفیه کرده و 99 درصد از باکتری های هوایی آن را از بین ببرد.
تاثیر این بیلبورد، آزمایش و نتایج مفید آن بر روی کارگران ساحتمانی و ساکنین منطقه به خوبی مشاهده شد.
آلودگی های جمع آوری شده از هوا نیز برای ساخت بیلبوردهای موثرتر در آینده تحلیل و بررسی نگهداری می شوند.
فرایند تصفیه، مداوم است و از آب 100 درصد بازیافتی استفاده می کند و انرژی بسیار اندکی مصرف می کند به طوری که این دانش پژوهان می گویند این بیلبورد هر ساعت حدود دو هزار و 500 وات مصرف دارد.
مجریان این طرح می گویند همانطور که تبلیغات دنیا را تغییر می دهد می تواند به مراقبت از محیط زیست و جامعه نیز کمک کند.

تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت 1393

مطالب مرتبط :

پوستر و لباس هایی که آلودگی ها را می‌زدایند

عرضه سامانه‌ای با قابلیت جداسازی 4 گاز سمی برای کاهش آلودگی هوا



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 20 ارديبهشت 1393برچسب:بیلبورد,تصفیه هوا,شهر, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستگاهی برای تصفیه هوا عرضه کردند که با استفاده از محلول جذبی قادر به جداسازی 4 گاز سمی و ذرات معلق هوا است. 

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهندس سیدجواد طباطبایی مقدم، مجری طرح با اشاره به مشکلات زیست محیطی انتشار آلودگی هوا گفت: بر اساس اعلام مرکز سلامت وزارت بهداشت سالانه بیش از 5 هزار نفر در تهران جان خود را  بر اثر آلودگی هوا از دست می‌دهند.

 وی به مشکلات آلودگی‌های زیست محیطی در کلان شهرها اشاره کرد و اظهار داشت: در کلان شهرهایی چون آبادان و اهواز ورود ریز گردها آسیب‌هایی جدی به سلامت ساکنان این شهرها به ویژه سالمندان، کودکان و بیماران مبتلا به آسم و بیماری‌های قلبی عروقی وارد کرده است از این رو نیاز به ارائه راهکارهایی برای حل این معضل زیست محیطی است.

طباطبایی از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این تحقیقات دستگاهی باعنوان «سامانه تصفیه هوای آلوده با محلول جذبی» طراحی و عرضه شده است.
 
مجری طرح با بیان اینکه این سامانه برای مکان‌های مسقف طراحی و ساخته شده است، خاطر نشان کرد: این دستگاه هوای آلوده را دریافت و با عبور دادن از محلول جذبی تولید شده برای این سامانه اقدام به تصفیه هوا خواهد کرد.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 18 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
پروژه‌ای که توسط  یک دفتر معماری لندن جهت استراحت و تنفس هوای تازه برای پکن ارائه داده شد.
 
 
شفاف نیوز به نقل از فارس : یک شرکت معماری در لندن در مواجهه با مه و دود در پکن راه‌حلی برای ایجاد یک فضای عمومی برای استراحت و تنفس هوای تازه و حفاظت بهتر از فضای زیست محیطی به شکل حباب‌های غول پیکر برای جلوگیری از مه و دود طراحی و ارائه داده است.
 
این حباب‌ها به شکل برگ یا بال پروانه از پلاستیک با دوام و شفاف که موجب رد شدن نور می‌شود، پنل‌های خورشیدی برای تولید برق برای صرفه‌جویی مردم در تولیدآلاینده‌های مختلف و کنترل سیستم تبادل حرارت و کیفیت هوا ساخته شده و در حال اجرا است.

 

 

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 16 فروردين 1393برچسب:, توسط |

 - محققان دانشگاه صنعتی شریف در حال تولید نوعی کاتالیست ارزان قیمت با استفاده از پسماندهای کشاورزی هستند که ترکیبات سرطان زا را به ترکیبات کم خطر تبدیل می‌کند.

ایرنا نوشت: مسوولان حوزه بهداشت شهری و شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران می گویند که شهروندان تهرانی و کلان شهرها در طول 365 روز یک روز هم هوای سالم تنفس نمی کنند.

  استفاده از بنزین یورو 2 در خودروها باعث می شود که ترکیبات آروماتیک در هوای منتشر شود که به گفته کارشناسان حوزه بهداشت این ترکیبات به طور مستقیم باعث بروز سرطان خون می شود. محققان دانشگاه صنعتی شریف در حال حاضر در حال انجام پروژه ساخت کاتالیستی هستند که می تواند این ترکیبات آروماتیک را به ترکیبات کم خطرتر تبدیل کند.

محمد ذبیحی، دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف تولید این کاتالیست را در پایان نامه دوره دکترای خود مورد پیگیری قرار داده است.

وی در توضیح بیشتر این موضوع به خبرنگار علمی ایرنا گفت: حذف ترکیبات آروماتیک با استفاده از کاتالیست ها از سال 1980 در جهان مطرح شده است و در حال حاضر در بسیای از کشورها استفاده می شود. استفاده از چنین کاتالیست هایی در محیط های بسته مانند کارگاه ها نیز در ایران رایج است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

علی فتحی آذر مخترع جوان به همراه دوستش وحید رضایی با مراجعه به دفتر خبرگزاری مهر در شهرستان بهارستان استان تهران از اختراع سیستمی که در کاهش آلودگی هوا موثر است، خبر دادند.

علی فتحی آذر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیگیری اخبار آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور به خصوص در تهران و حاشیه آن اظهار داشت: برای رفع معضل آلودگی هوا، در کشور هزینه می شود و به همین دلیل به فکر ایجاد و اختراع دستگاهی افتادیم.

اختراع دستگاه AV حاصل دو سال تحقیق و مطالعه است

وی ادامه داد: این معضل به رغم اینکه در اکثر استانهای پر جمعیت افزایش یافته، در پایتخت کشورمان نیز چند برابر شده و تنفس را برای مردم به ویژه کودکان سخت کرده است. فتحی آذر با بیان اینکه این معضل برای تمامی شهروندان به یک دغدغه جدی تبدیل شده است، افزود: طی دو سال کار، مطالعه و تحقیقات شبانه روزی به همراه دوستم، موفق با اختراع دستگاهی شدیم که قادر است بخش اعظمی از آلودگی هوا را دفع کند.

این مخترع جوان در خصوص جزئیات این سیستم اعلام کرد: این دستگاه می تواند با نصب بر روی خودروهای سبک و سنگین آلودگی ناشی از هوا را دفع کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 3 اسفند 1392برچسب:آلودگی هوا,اختراع,فتحی آذر, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
 "لایت فاگ" شرکتی است که برای از بین بردن آلودگی هوا در شهرهای صنعتی راهکاری ساده را پیدا کرده است. این شرکت با تولید دوچرخه تصفیه گر قصد انجام این کار را دارد.
 
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، هوای آلوده شهرهای دنیا باعث شده است تا طراحان هر ساله نیم نگاهی را به رفع این مشکل بزرگ داشته باشند و برای سلامت بشر بیشتر تلاش کنند. از جمله این تلاش ها می توان به وسیله هایی اشاره کرد که به راحتی هوا را تصفیه می کنند.

به تازگی دوچرخه ای به نام "APB" طراحی و رونمایی شده است که می تواند در هنگام حرکت مقداری از هوای اطراف خود را تصفیه کند تا هم هوای سالم به ورزشکار برسد و هم بخشی از هوا تمیز شود. شاید در ابتدا این مورد کمی عجیب به نظر برسد اما دوچرخه تصفیه کننده طرحی انقلابی خواهد بود.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 21 دی 1392برچسب:دوچرخه,لایت فاگ,آلودگی هوا, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.